Skip to main content

Nyhetsarkiv

30-årsjubilerande Guldtärningen är nu avgjord

QuizMysteriet staaende SVENSK CMYK

Nu är det klart vilka sällskapsspel som vinner den åtråvärda Guldtärningen – inom klasserna Barn-, Familj- och Vuxenspel. Grattis säger därmed vi till Ghost Tower, Quizmysteriet och Las Vegas!

Som vanligt har den opartiska och spelkunniga juryn haft fullt upp med att spela, grunna och fundera vilka spel som är mest värda att vinna.

– Alltid lika roligt och spännande att ta sig igenom högen med spel. Det råder sannerligen ingen brist på kreativitet bland speluppfinnarna, konstaterar David Lega, en av jurymedlemmarna.

I övrigt består juryn av Jimmy Everitt, Mona Nilsson, Kristina Helldén och Lasse Råde.
– Speciellt roligt att vara med och premiera något så traditionellt inspirerande men som ändå håller genom tiderna, trots konkurrens från datorer, spelmaskiner, mobilspel och allt annat som dykt upp genom åren, säger Lasse Råde som varit med i juryn ända sedan starten för 30 år sedan.

Årets Barnspel
Ghost Tower
Uppfinnare: Heinz Meister
En rolig vidareutveckling av memory-principen där spelarna hjälps åt för att hitta spöken i olika färger som ska placeras i tornet före midnatt. Kul utmaning där antingen alla eller ingen vinner.

Årets Familjespel
Quizmysteriet
Uppfinnare: Jesper Bülow
Kan ytligt sett verka vara en mix av "Tjuv och polis", "Cluedo" och frågesport. Ingredienserna känns visserligen igen, men kombinationen lyfter spelandet till nya höjder.

Årets Vuxenspel
Las Vegas
Uppfinnare: Rüdiger Dorn
Ett snabbt och spännande tärningsspel där inte bara slumpen styr. Det gäller att kamma hem största potten på kasinot, där du både kan gynna dig själv och sabotera för dina medspelare.