Skip to main content

Nyhetsarkiv

Flytt av zoo-mässa gav bra resultat

Zoorf

Zoohandlarnas Riksförbund, Zoorf, som arrangör av den vartannat år återkommande fackmässan för aktörer inom svensk zoologisk fackhandel, valde denna gång att flytta mässan från Stockholm till Örebro. Resultatet var klart positivt.

Merparten av de utställare arrangören varit i kontakt med är mycket nöjda med utfallet, både vad gäller kundkontakter, besökare och försäljning. Det finns givetvis alltid ett antal osäkerhetsmoment när man gör en flytt från en huvudstad som Stockholm till i det här fallet Örebro. Men helhetsintrycket är att man tycker att mässhall, service och centralt nätverkande, uppväger mycket av de fördelar man kan få i en storstad. En minusfaktor är dock resande/logistik då man tappat ett enkelt sätt att ta sig med flyg till aktuell ort.

Detta sammantaget gör att arrangören trots allt är mycket nöjd med utfallet, även om det totala antalet butiksbesökare fallit med cirka 25 procent mot utfallet i Stockholm. Arrangören kommer nu att göra en ingående analys, för att med det som utgångspunkt se över förutsättningarna inför 2015.

I samband med mässan så korades på bland annat "bästa Monter". I år gick priset till ett härligt gäng från företaget Severa Pet Foods från Stockholm.