Skip to main content

Nyhetsarkiv

Blir hälsoarmbandet årets julklapp?

Ja i alla fall om det åländska spelbolaget Paf får bestämma. Utmanar gör en donation till goda ändamål, längdskidorna och abonnemang på en Play-kanal. Även kökskniven och ett mjukt paket från en secondhand-butik hamnar högt på oddslistan.


Det är alltså Paf, Play among friends, som traditionsenligt ordnar vadslagning om vad som blir Årets julklapp.

- Att se om sin hälsa är hetare än någonsin, inför julen börjar vi även tänka på våra vänners hälsa och ett roligt sätt är att göra det via ett hälsoarmband, säger Mårten Skånman, PR-ansvarig för Paf i Sverige.

- Det är dessutom inte bara något för hälsan, flera armband är rena accessoarer som också visar något om dig själv. Det skvallrar om vem man är.
Det finns flera saker på listan över Årets julklapp som har flera dimensioner. Andrahandsfavorit är ett secondhand-fynd. Det ska tolkas som att vi är mer medvetna om konsumtionssamhällets baksidor.

Det är populärt att fynda ordentligt på loppisar både offline och på nätet. Att ge till goda ändamål ligger också högt på årets lista.

- Även enklare personliga njutningstillfällen är heta kandidater vilket symboliseras av kökskniven, muggen och chokladen, säger Mårten Skånman.

Hos Paf är det en årligen återkommande tradition att fundera över Årets julklapp där hela personalen deltar genom att skicka in sina förslag. Dessa värderas och resulterar i en oddslista över tänkbara kandidater.

Det är nu sjätte året i rad som Paf sätter odds på Årets julklapp. Det brukar vara en bra fingervisning om julens trender. Förra året prickade spelbolaget rätt med att förutse hörlurarna och även 2010 utsågs oddsfavoriten surfplattan till Årets julklapp.

Handelns utredningsinstitut presenterar Årets julklapp den 19 november .