Skip to main content

Nyhetsarkiv

Näthandeln sköt i höjden under "Black Friday"

Under "Black Friday" dubblerades försäljningen i den svenska näthandeln jämfört med fredagar under resten av året. När svenskarna handlade under dagen var det böcker, dataspel och filmer som ökade mest.

Dagen efter att amerikanerna har firat Thanksgiving ljuder startskottet för årets julhandel då detaljhandeln i USA traditionellt haft en av de största handelsdagarna på året, "Black Friday". Detta har nu spridit sig till Sverige där lanseringen av dagen inom näthandeln lett till en försäljningsökning med 100 procent, enligt unik statistik från betallösningsföretaget Klarna. När svenskarna handlade under dagen var det böcker, dataspel och filmer som ökade mest.

Även i våra nordiska grannländer Finland och Norge ökade näthandeln kraftigt. Finland och Norge såg ökningar på 258 respektive 143 procent, enligt Klarna.

– Det är tydligt nu att det amerikanska fenomenet nu etablerat sig som en viktig dag för näthandeln i Norden. På Klarna ser vi detta som ett tydligt tecken på näthandlarnas förmåga när det kommer till att möta kundernas efterfrågan, säger Fredrik Lennström, e-handelsexpert på Klarna .