Skip to main content

Nyhetsarkiv

Sibyllakedjan blir medlemmar i Svensk Servicehandel & Fast Food

Sibyllakök handlar 450

Sibyllakedjans medlemsföretag blir nu medlemmar i branschorganisationen Svensk Servicehandel & Fast Food. Därmed är Sibylla-företagarna med och stärker branschen samtidigt som de får tillgång till en rad förmåner.


- Vi har i många år arbetat för att få Sibyllakedjan som medlem via ett centralt avtal. De här fast food-restaurangerna är i allra högsta grad en del av kärnan i branschen, säger Bengt Hedlund, vd i Svensk Servicehandel & Fast Food.

Varumärket Sibylla ägs av Atria Concept och verksamheten bedrivs inom Nordic Fast Food som är delägt av Atria och företagarna i kedjan. Idag har man 169 fast food-restauranger med en sammanlagd omsättning på cirka 705 miljoner kronor.

- Vi ser det väldigt positivt för kedjan att vara medlemmar i en organisation som driver branschens frågor och även att vi tillsammans kan hjälpas åt att skapa bra affärer för franchisetagarna i Sibylla genom de olika samarbetsavtal som finns.

Det nya samarbetet trädde i kraft vid årsskiftet och Bengt Hedlund ser avtalet som ett led i ett långsiktigt arbete för att utveckla servicehandels- och fast foodbranschen, säger Joakim Carlsson, vd i Sibylla.

- Sedan ett par år tillbaka bedriver vi ett utvecklingsarbete för servicehandeln inom ett samarbete som heter Convenience Stores Sweden. Jag ser en stark kedja som Sibylla som en grund till ett liknande arbete för fast food, avslutar Bengt Hedlund.