Skip to main content

Nyhetsarkiv

Säsongens glassnyheter är här!

Magnum Marc de Champagne kopia

Årets glassnyheter bjuder på lyxigt Magnum-jubileum, Sveriges största glass och en Taco-glass till fredagsmyset. Därtill glass som går att skala, en törstsläckare i spännande form och en helt ny smak framröstad på Facebook.

GB Glace låter 25-årsjubilerande Magnum vara en god anledning till att presentera nya Magnum Marc de Champagne Limited Edition vilken man påstår är den lyxigaste Magnumglassen någonsin. Dessutom har Sveriges äldsta glasspinne 88:an uppnått en hedervärd ålder, hela 50 år. Det firas bland annat med att den får en ny smak – och färg – 88:an Pink!

Vidare bland GB Glaces styckesaksnyheter hittar vi Magnum Vit, Cornetto Cheesecake Glory, Panda Lakrits, Puckstång Vaniljgräddglass, Calippo Bubbelgum, X-pop och Ben & Jerry’s Greek Style Frozen Yogurt Vanilla Honey Caramel. Man påstår sig också ta fredagsmyset till nya höjder genom att lansera Winner Taco, en glass i tacoform som smakar allt som den vanliga fredagstacon inte gör; vaniljglass, kolasås, krispig våffla och jordnötter närmare bestämt.

Slutligen hittar vi strutglassarnas kung bland nyheterna på GB-kartan. Den heter Cornetto King Cone Choklad och består av 260 ml chokladupplevelse. Att jämföras med en gammal storhet, Tip Top som väger 160 ml.

Nummer två på den svenska styckesaksmarknaden är Triumf Glass som också är duktiga på att hitta på nyheter. Vad sägs till exempel om den skalbara bananglassen Jungly? Enligt tillverkaren i ett slag för sig som aldrig tidigare förekommit på den svenska marknaden.

Ytterligare en nyhet är Watermelon - en isglass i form av en melonskiva med tydlig smak av vattenmelon. När man närmar sig ”skaldelen” växlar smaken över till syrligt äpple. Melonkärnorna skall givetvis ätas i det här fallet då de är gjorda av choklad.

Crunchy är namnet på säsongens nya strut. Ett frasigt rån som man varvat med vaniljglass och tunna lager av choklad om vartannat.

Planes är Triumfs senaste resultat från varumärkessamarbetet med Walt Disney. En dubbelpinne med tutti-fruttismak som lätt kan delas med en kompis.

I skopglasskategorin lanserar Triumf Glass Piña Colada, en kokos- och ananassorbet med riven kokos. Produkten har röstats fram av företagets Facebook-anhängare.

Och på tal om Facebook så skickar GB Glace med en länk där man kan se vad företagets barnpanel tycker om de nya glassarna. Garanterat underhållande!

http://www.youtube.com/gbglacese/videos