Skip to main content

Nyhetsarkiv

Marabou förser Sveriges nordligaste invånare med egen kiosk

Mannela i kiosken 450

Det hör inte till vanligheterna att vi lägger upp reklam här på den redaktionella ytan. Men det här är så annorlunda och så branschanknutet att vi inte kan låta bli. Grattis Marabou till en riktigt rolig aktivitet! Och grattis familjen Mannela. Förresten, ni kanske kunde bli medlemmar i Svensk Servicehandel & Fast Food nu när ni har kiosk!

Familjen Mannela bor i byn Keinovupio och är Sveriges nordligaste invånare. De har fått en egen Marabou-kiosk på tomten och kan nu bjuda vänner och besökare på choklad utan att behöva åka totalt arton mil tur och retur till Karesuando där närmaste affär finns.

Kiosken är fyra kvadratmeter stor och fylld med klassiker som mjölkchoklad och nya favoriter som Marabou Oreo. Kiosken transporterades av två Marabou-medarbetare från chokladfabriken i Upplands-Väsby till Keinovupio. Sista biten krävdes en bandvagn för att nå fram till familjen Mannela som nu slipper åka nio mil till Karesuando för att få tag på choklad.

– Vi läste om familjen Mannela, att de hade så långt till en butik att de ibland stillade sötsuget med sirap. Vi bestämde oss för att lösa problemet genom att överraska Mannela med en egen kiosk. Att bli bjuden på en bit choklad är en liten men kärleksfull gest. Vi hoppas att det här kan inspirera fler till att sprida lite mmm, säger Hilda Björkman, marknadschef på Marabou.

– Marabous choklad är en svensk klassiker som jag alltid har tyckt om. Vi blev väldigt förvånade när en bandvagn rullade in på tomten med den här lilla boden som visade sig vara fylld med choklad. Det känns roligt att kunna bjuda våra vänner på choklad från en egen kiosk, säger Martin Mannela.

Alla chokladsugna kan besöka www.ärmannelaiboden.nu – från och med den 7 mars kommer man på sajten kunna se ifall Mannela är i boden eller inte. Om någon är i boden får man två stycken mobilkuponger på vardera 100 gram choklad. En chokladkaka att äta själv och en att sprida till en vän.

Familjen Mannelas chokladkiosk är en av flera saker som Marabou kommer att genomföra under året för inspirera fler att sprida chokladglädje.

Här kan ni också se reklamfilmen:

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152283180429684&set=vb.29459169683&type=2&theater