Skip to main content

Nyhetsarkiv

Myter och vilseledande uttalanden om leksakers säkerhet

Vilseledande påståenden om leksakers säkerhet kommuniceras ofta till allmänheten. Allmänheten skall ha tillgång till fakta, så att den kan fatta välgrundade beslut om att köpa säkra leksaker till sina barn. Vi vill därför avslöja vanliga myter om leksakssäkerhet och förse allmänheten med fakta.

Från och med nu kommer vi därför att publicera ett par aktuella myter med tillhörande sanningar i varje nummer av Butikernas Nyhetsbrev.

Myt:

Många leksaker på den europeiska marknaden är inte säkra.

Sanning:

Konsumenten kan vara säker på att leksaker som säljs i Europa måste uppfylla strikta säkerhetsstandarder. Seriösa tillverkare ser det som sitt självklara ansvar att garantera säkerheten för leksakerna de producerar. Det är dock fortfarande viktigt med marknadskontroller för att stoppa oseriösa företag som inte tar säkerheten på allvar och sätter undermåliga produkter på marknaden. Föräldrar kan hjälpa sina barn att leka säkert genom att alltid köpa leksaker från pålitliga återförsäljare, välja lämpliga leksaker, se till att leksaken används på avsett sätt, övervaka leken och hålla småbarn borta från leksaker som är avsedda för äldre barn.