Skip to main content

Nyhetsarkiv

Leksaksbranschen bjuder in till utbildning och "dag"

Branschorganisationen Leksaksbranschen bjuder in  till årets viktigaste event den 14-15 maj i Stockholm. Utbildningar i leksaksdirektivet och vad som krävs när man får myndighetskontroll kommer Kemikalieinspektionen och Konsumentverket att föreläsa om. Det hela avslutas med "Leksaksbranschens dag" med bland annat marknadsinformation och inspirationsseminarium. Två dagar som man inte bör missa!


Det finns ett stort intresse att få ta del av resultaten av myndigheternas kontroller. Under utbildningsdagarna kommer därför Konsumentverket och Kemikalieinspektionen att berätta om de senaste kontrollerna som gjorts på leksaker och utklädningskläder samt de brister som har hittats. Praktiska exempel kommer att ges och Läkemedelsverket kommer och berättar om kraven på kosmetiska leksaker.

Deltagarna får även information kring de senaste uppdateringarna av kemikaliekraven i leksaksdirektivet samt hur arbetet som görs på EU-nivå fungerar. Hur tar expertgruppen fram guiderna? Hur kan ett företag vara med och påverka hur standarden utformas? Och mycket annat.

Arrangörerna tar också upp leksaker i webbutik. Vad gäller här och vilka varningar och märkningar måste finnas på nätet?

- Utöver den mycket viktiga utbildningsdelen delger vi också våra medlemmar de senaste marknadssiffrorna. Vi delar ut branschpriser och avslutar dagarna med en trevlig mingelmiddag med underhållning, säger Lena Hedö, informationschef på Leksaksbranschen och berättar avslutningsvis om inspirationsföreläsningen "Ta fram kraften inom dig".

- Vad är det som gör att vissa människor både mår bra och presterar bra? Vad är det som gör att de lyckas nå dit de vill och har det bar under tiden? Vi kommer tillsammans med mycket skratt att få konkreta verktyg för hur man skapar framgång, kraft och balans i sitt liv. Seminariet hålls av Susanne Pettersson som garanterat kommer att trollbinda åhörarna i cirka två timmar.