Skip to main content

Nyhetsarkiv

En av dessa får Convenience Retail Awards och blir "Årets Servicehandlare"

Nominerade 450

Nu är det klart vilka som är nominerade till Svensk Servicehandel & Fast Foods årliga utmärkelse Convenience Retail Awards. Den 27 april avslöjas om det blir Paula Palmqvist i Perstorp, Mayis Garoian i Sundbyberg eller Jimmy Svensson i Stockholm.


Paula driver en Frendobutik med tillhörande automatpumpar i skånska Perstorp. Hon har lång branscherfarenhet och har arbetat under många år som anställd på olika stationer och i olika positioner. Sedan 2009 är hon sin egen och i slutet av förra året slog hon upp portarna för en helt nybyggd butik som idag innehåller allt som en modern "convenience store" kan tänkas behöva ha.

Mayis är bara 28 år men har jobbat inom 7-Eleven sedan han gick på gymnasiet. Tillsammans med sin fru driver han nu butiken vid Nybergs torg i Sundbyberg. De har byggt om och satsat extra mycket på café och snabbmat och lyckats mycket bra med detta. Till sommaren ska de utöka sin uteservering, något som säkert kommer att lyfta rörelsen ännu mer.

Jimmy är innehavaren av "Stockholms äldsta tobaksbutik" som för några år sedan satsade på en helt ny lokal och på utveckling av den klassiska spel- och tobaksbutiken till en modern servicehandel. 69:ans Spel & Tobak på Götgatan är inte med i någon kedja, här har man rakt igenom sin egen profil och sitt eget sätt att mixa sortiment och tjänster.

Vem som vinner tillkännages i samband med Axfoods Servicehandelsdagar i Göteborg den 27-28 april. Förutom ära, blommor och diplom blir det pris i form av en studieresa för ytterligare förkovran.