Skip to main content

Nyhetsarkiv

Hetaste shoppingtrenderna 2017 – så kommer vi att handla

Kunder som blir sedda och tilltalade på individnivå, personliga prenumerationstjänster, 3D-printat godis och butik som upplevelsecenter, så ser vår shoppingvardag snart ut. Det visar en trendanalys som Visma Retail har tagit fram utifrån världens största retailkongress, NRF i New York.
– Digitaliseringen tar nu på allvar över handeln. Vi pratar inte längre bara om webbshoppar och appar, utan om att individanpassa shoppingen på innovativa sätt med hjälp av ny teknik. Genom att till exempel erbjuda upplevelser både virtuellt och på fysiska platser kopplade till en produkt lockas kunden till köp, säger Tina Banh-Skybrand, handelsanalytiker på Visma Retail.


Trendspaningen är gjord utifrån nyheter som presenterades och visades upp på en av världens största årliga mötesplatser för handel, retailkongressen NRF Retail Big Show 2017, i New York.
Ett tydligt skifte som sker är att konsumenten blir mer individuell och själv vill kunna skräddarsy produkter efter egna, specifika önskemål. Det kan till exempel vara individanpassade prenumerationstjänster eller 3D-printat godis utifrån valfri smak, färg och form. Antalet shoppare som växt upp med mobilen och det digitala som en självklarhet ökar raskt. Där är kravet på information och tillgänglighet högt, och de anammar ny teknik och trender oerhört fort.

När digitala handeln och dess processer integreras alltmer med de fysiska butikerna, så börjar de traditionella butikskoncepten att ta ny form som upplevelsecentrum dit konsumenter lockas för att uppleva och inspireras till köp. Därtill kräver shopparna också transparens från handlarna gällande ursprung och spårbarhet kring varorna man köper.

– Visma har rest till New York och NRF Retail Big Show under tio års tid, för att trendspana på det senaste inom shopping och handel. Där finns de allra senaste och största trenderna, med de mest kreativa och nytänkande innovationerna inom handeln i världen. I vår trendspaning har vi listat sex trender som vi ser kommer prägla Sverige och svenska shoppare inom en väldigt snar framtid, säger Tina Banh-Skybrand.

Summering: Här är de hetaste shoppingtrenderna 2017 - så kommer vi snart handla
(se bilagan för information om respektive trend)
1. Tekniken gör handeln mer mänsklig
2. DNA hos en digital inföding
3. Handelsplatsen omdefinieras
4. Shoppingupplevelse 2.0
5. Shoppare förväntar sig att butiken ska veta vad hon/han vill ha
6. Shopparna kräver mer transparens

pdfBilaga_Trendspaning_-_Shoppingtrender_i_handeln_2017.pdf